Midsommar nr 2 i Orlando

Midsommarafton! Den andra i ordningen som firas i USA. För Totte och mig dvs. Förra året så här dags var Axel och Albin i Finspång och firade. Här märker man såklart inte av någon midsommarstämning, det är ju en alldeles vanlig dag i landet i väst. Totte jobbar som vanligt och firandet får vänta till kvällen. 

Albin har sovmorgon idag, då han inte har någon morgonträning på fredagar. I eftermiddag är det dock träning på TAT (Total Athlete Training) som vanligt. I måndags följde Axel och jag med dit och kollade på ett träningspass. Normalt sett brukar de vara 4 grabbar som coachas samtidigt. Den här dagen var de andra 3 iväg på annat, så Albin hade coachens fulla uppmärksamhet, med andra ord PERSONAL training. 

Lokalen är som en stor industrilokal inredd med diverse gym- och fitnessutrusning + konstgräsplan. Det finns väggar och tak, men är helt öppet i båda ändarna av byggnaden. Det möjliggör luftgenomdrag, men det är långt ifrån tillräckligt för de hårdtränande grabbarna. Flera tak- och golvfläktar gör temperaturen något behagligare. De ljusgrå fläckarna på Albins T-shirt är tröjans torra originalfärg...


Igår tjänande jag pengar på försäljning igen! Använde återigen Craigslist (motsvarande Blocket) och det blev napp direkt. En av fördelarna med att bo i en storstad, alltid finns det någon som behöver det som någon annan inte vill ha. Den här gången sålde jag vår gasspis, som har stått på vår uteplats. Vi har aldrig använt den och kom fram till att vi nog inte kommer att göra det heller. Nu hoppas vi bara att det inte blir något oväder som gör oss strömlösa en längre period, för då kanske vi hade behövt den i alla fall...

Nu blir det midsommarfix. Absolut Peppar ska in i kylen. Traditionen bjuder även på en alldeles speciell ansjovissallad och den gör sig inte själv. Vi tackar IKEA för sin Foods-avdelning. Där har har vi inhandlat 5 olika sorters sill och knäckebröd - självklarheter på midsommarbordet!

Receptet på ansjovissalladen, 10 pers.
1 kilo kokt potatis
1 burk ansjoviskryddade sillfiléer, ca 330 g  -  får räkna ut vad det blir i oz! ;)
1 gul löd
1 knippa dill
1 tub majonäs, ca 300 g
3 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
2-3 krm peppar
6 hårdkokta ägg

1. Skär den kokta potatisen i tärningar. Finhacka ansjovisfiléerna, spara spadet. Hacka den gula löken och dillen. Blanda alltsammans i en bunke. Tillsätt majonäsen.
2. Vispa grädden, Vänd ner den. Krydda med salt, peppar och ca 2 msk av sillspadet. Hacka till sist 5 av de kokta äppen och vänd ner dem. Låt salladen stå minst ett par timmar. Garnera med ägg nr. 6 skuret i klyftor.

Glad midsommar!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Gott Nytt 2015!

Sverige-semester - Sista delen - Erlander-historia & MAMMA MIA!

Nyårskryssning till Bahamas